PERSOONLIJKE COACHING

Vastdenken

Vastgelopen. Het klinkt als een verschrikkelijk cliché. En toch kan het je zomaar overkomen. Inzicht in je struikelblokken heb je best, maar dat leidt eerder tot nóg meer beren op de weg dan tot oplossingen. Of je doet de verbijsterende ontdekking dat je goede voornemens voor komend jaar hetzelfde zijn als die voor 2008.

Als de vragen die je jezelf stelt niet helpen en je in een cirkeltje ronddraait, is het tijd voor een frisse blik. En die heb ik, als coach.

Persoonlijke ontwikkeling en systemisch coachen

De vragen en problemen waar persoonlijke coaching je bij kan helpen zijn divers. Maar van grenzen stellen en ruimte innemen tot zelfzorg te midden van een drukke baan en gezin, de kwesties hebben vrijwel allemaal een ding gemeen: ze gaan over de verhouding tussen jou en je omgeving.

Systemisch coachen

Systemische coaching is een van de technieken die ik gebruik in mijn praktijk. Bij systemisch coachen kijken we naar jou, naar je omgeving, en de wisselwerking tussen die twee. Als analogie kan je hierbij denken aan een schilderij. De vormen en de kleuren in het schilderij liggen vast. Plaats je het schilderij op een muur, dan zullen de kleuren, structuur en lichtval invloed hebben op hoe de toeschouwer het schilderij ervaart. Hoe verhoud je je tot wat er is?

Coachings-doel

Hoe verhoud je je tot wat er is? Inzicht hierin geeft ruimte in je hoofd. Dan komt er meer keuzevrijheid, krijg je weer zelfwaardering en ontstaat tolerantie voor waar je misschien negatief over jezelf dacht. Als je aan het eind van een coachingstraject weer lucht voelt, vooruit kunt, en misschien achteraf zelfs wel om jezelf kunt lachen? Dan is mijn doel bereikt.