PERSOONLIJKE COACHING

Worstelingen of vragen rond je levensfase, opvoeding, je eigen kunnen, je eigen willen, je relatie, je familie.. We kennen het allemaal en iedereen komt wel eens in een periode waarin het leven niet loopt zoals je zou willen. Het kan ook zijn dat je steeds vastloopt op dezelfde (zingevings)vraag. Of je doet bijvoorbeeld verbijsterende ontdekking dat je goede voornemens voor komend jaar hetzelfde zijn als die voor 2008.

Als de vragen die je jezelf stelt niet helpen en je in een cirkeltje ronddraait, is het tijd voor een frisse blik. En die heb ik, als coach. Op jou, je kwaliteiten je je patronen en op jouw omgeving.

Persoonlijke ontwikkeling en systemisch coachen

De vragen en problemen waar persoonlijke coaching je bij kan helpen zijn divers. Maar van grenzen stellen en ruimte innemen tot zelfzorg te midden van een drukke baan en gezin, de kwesties hebben vrijwel allemaal een ding gemeen: ze gaan over de verhouding tussen jou en je (vroegere) omgeving.

Systemisch coachen

Systemisch coachen is een van de technieken die ik gebruik in mijn praktijk. Bij systemisch coachen kijken we naar jou, naar je omgeving, en de wisselwerking tussen die twee. Wat gebeurt er in je gezin wanneer jij een opleiding gaat volgen? Wat gebeurt er in de verhouding met je ouders wanneer je assertiever zult worden? Wat gebeurt er met jou wanneer je je kwetsbaarder leert opstellen of ervoor kiest een weg in te slaan die ongemakkelijk zal zijn voor anderen? Het gaan leven naar jouw behoeften en missie heeft gevolgen voor jou en voor jouw omgeving. Je omgeving kan steunend zijn, maar ook onbewust je ontwikkeling blokkeren. Door middel van systemische coaching kun je de onbalans in de systemen waarin je leeft niet alleen herkennen, maar ook herstellen.

Coachings-doel

Inzicht in jezelf en in de systemen waarin jij je bevindt geeft ruimte in je hoofd. Dan komt er meer keuzevrijheid, krijg je weer zelfwaardering en ontstaat tolerantie en begrip voor waar je misschien negatief over jezelf dacht. Kun je aan het eind van een coachingstraject weer lucht voelen, vooruit komen, meer kunt zijn wie jij bent en misschien achteraf zelfs wel om jezelf  lachen? High five!