LOOPBAANCOACHING

Loopbaanbegeleiding

Het nieuwe werken maakt een opmars. Je baan is niet langer alleen de weg naar een loonstrookje. Er komt ruimte voor meer autonomie. Je stelt je vragen als: Wat brengt mijn werk me, en wat voeg ik aan de wereld toe? Welke rol speel ik, en past dat kostuum me wel? Kan ik me ook op persoonlijk vlak ontplooien in mijn werk?

Ben je ZZP’er, komen daar ook vragen bij als: hoe zet ik mezelf neer tijdens acquisitie? Hoe bewaak ik de grens tussen mijn werk en privéleven?

Veranderen vraagt om het loslaten van oude bekende paden. In je zoektocht naar een nieuwe route kan loopbaancoaching je Tomtom zijn.

Loopbaancoaching als onderdeel van persoonlijke coaching

Werk is persoonlijker geworden. Persoonlijke voldoening vinden in je werk neemt een steeds belangrijker plek in bij loopbaankeuze. Op het vlak tussen professionele en persoonlijke ontwikkeling ontstaat soms spanning. Loopbaancoaching kan daarom ook onderdeel uitmaken van een persoonlijk coachingstraject.

Coaching na burnout of bore-out

Een burnout is vaak een keerpunt in je leven. Nadat je tijd hebt genomen voor herstel, is er tijd voor bezinning. Wat leidde tot deze situatie en belangrijker, hoe voorkom je herhaling? In je zoektocht naar inspiratie, zingeving en bewustwording is loopbaancoaching inzetten heel zinvol. Het biedt nieuw inzicht in de rollen die je inneemt, of in je onbewuste gedragspatronen. Zo krijg je vrijheid om bewust andere keuzes te gaan maken.

Wanneer zet je loopbaanbegeleiding in?

Loopbaancoaching is breed inzetbaar. Je kunt daarbij denken aan situaties als:  

  • Je bent (alweer?) vastgelopen in je werk, en zoekt richting.
  • Verandering van baan brengt je steeds niet de voldoening die je zoekt.
  • Na een slecht functioneringsgesprek, ook op initiatief van je werkgever
  • Na een burnout.
  • Na een bore-out.
  • reorganisatie.
  • Outplacement-traject.
  • Omscholing.

Wat kun je verwachten bij loopbaanbegeleiding?

Een traject begint met een kennismakingsgesprek, waarin we inventariseren wat je vraag is. Als we hebben bepaald hoe we het best een antwoord op die vraag vinden, volgen ongeveer 5 sessies. Ik kan onder andere systemisch coachen, NLP of Voice Dialogue inzetten. Maar bovenal hou ik van provocatief, warm en uitdagend coachen, met een gezonde dosis humor.